کارخانه ها و پروژه های شرکت
Factories and Projects
کارخانه احیاء مستقیم مگا مدول گوهر
هدف طرح: تولید سالانه 1/7 میلیون تن آهن اسفنجی به روش میدرکس
سال شروع و پایان : 1390 -1395
سرمایه گذاری ارزی : 63 میلیون یورو
سرمایه گذاری ریالی : 2700 میلیارد ریال
اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم : 320-960 نفر
ماده اولیه :گندله تولیدی توسط کارخانه گندله سازی شرکت گل گهر
محصول : آهن اسفنجی گرم(HDRI) و آهن اسفنجی سرد(CDRI)
ظرفیت این کارخانه 1/7 میلیون تن در سال است که با راه اندازی پلنت اکسیژن امکان بهره برداری کامل از ظرفیت این کارخانه فراهم میشود،تکنولوژی این طرح میدرکس است.
ماده اولیه این کارخانه گندله سات که از شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تامین میگردد.
فرآیند احیای مستقیم میدرکس با استفاده از یک کوره بستر متحرک با با فشار پایین که گاز احیا کننده در آن از پایین به بالا از میان کلوخ ها یا گندله های سنگ آهن عبور میکند،پایه ریزی شده است. هیدروژن و منوکسید کربن گازهای احیا کننده در فراین میدرکس هستند که بایستی به روش صنعتی تولید شوند.گندله به محض ورود در معرض گازهای احیایی قرار گرفته و تبادل شیمیایی و حرارتی انجام می دهند. در تبادل حرارتی گازهای احیایی تا اندازه ای دمای خود را از دست می دهد و دمای گندله سرد بالا میرود،در تبادل شیمیایی درصد عوامل احیایی کاهش یافته و در طرف دیگر درصد اکسیژن گندله کم می شود.
کارخانه احیاء مستقیم مگا مدول کوثر
هدف طرح: تولید سالانه 2 میلیون تن آهن اسفنجی به روش میدرکس
سال شروع و پایان :1392 -1397
سرمایه گذاری ارزی : 71 میلیون یورو
سرمایه گذاری ریالی : 3682 میلیارد ریال
اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم : 220-880 نفر
ماده اولیه :گندله تولیدی توسط کارخانه گندله سازی شرکت گل گهر
محصول : آهن اسفنجی گرم(HDRI) و آهن اسفنجی سرد(CDRI)
گامدول كوثر با ظرفيت توليد 2 ميليون تن آهن اسنفجي در سال، قابليت توليد دو محصول آهن اسفنجي سرد و آهن اسفنجي گرم را داراست. محصول آهن اسفنجي گرم در صورت احداث كارخانه فولادسازي به عنوان خوراك مورد استفاده قرار ميگيرد كه در صورت وقوع اين امر با انتقال محصول گرم به كوره ذوب، صرفهجويي 15 تا 20 درصدي در مصرف انرژي از مزاياي اين طرح خواهد بود
کارخانه احیاء ۳ (طوبی)
مگامدول طوبی با ظرفيت توليد 1 میلیون و 850 هزار تن آهن اسنفجی در سال، قابليت توليد دو محصول آهن اسفنجي سرد و آهن اسفنجی گرم را داراست. تکنولوژی این طرح میدرکس بوده و ماده اولیه این کارخانه گندله می باشد. فرآیند احیای مستقیم میدرکس با استفاده از یک کوره بستر متحرک با فشار پایین که گاز احیا کننده در آن از پایین به بالا از میان کلوخ ها یا گندله های سنگ آهن عبور می کند، پایه ریزی شده است. هیدروژن و منوکسید کربن گازهای احیا کننده در فرآیند میدرکس هستند که بایستی به روش صنعتی تولید شوند.
– گندله به محض ورود در معرض گازهای احیایی قرار گرفته و تبادل شیمیایی و حرارتی انجام می دهند. در تبادل حرارتی گازهای احیایی تا اندازه ای دمای خود را از دست می دهد و دمای گندله سرد بالا می رود. در تبادل شیمیایی درصد عوامل احیایی کاهش یافته و در طرف دیگر درصد اکسیژن گندله کم می شود.
پروژه فولادسازی
در اين طرح آهن اسفنجی گرم توليد شده در واحدهای احيای مستقيم به صورت گرم و با دمای ۶۵۰ درجه سانتيگراد به كورههای قوس الكتريكی شارژ میشود كه پس از تهيه ذوب و انجام عملياتهای متالورژيكی، مذاب توليدشده توسط ماشین ریخته گری به اسلب ضخیم تبدیل میشود.
کارخانه پست برق (پست حدید)
این پست در زمینی به مساحت 49680 متر مربع با 5 بی خط 400 کیلووات و 5 دستگاه ترانسفورماتور 270 MVA با اعتباری بالغ بر 40 میلیون یورو و 400 میلیارد ریال توسط شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر احداث شد. این طرح از سال 1398 مراحل فنی خود را آغاز نمود و هم اکنون در حال بهره برداری می باشد. این پست یکی از کارخانه های زیرساختی شرکت است که افزایش پایداری شبکه، کاهش افت ولتاژ کارخانه ها، افزایش قابلیت برق رسانی و نیز تامین دیماند مصرفی کارخانه ها و مصارف صنعتی و تاسیسات جانبی را بر عهده دارد. از دیگر نقاط بارز این کارخانه می توان به تامین تجهیزات پست از سازندگان داخلی به منظور حمایت از منابع داخلی اشاره کرد که می تواند گامی موثر و مفید از سوی شرکت توسیعه آهن و فولاد گل گهر در جهت تامین برق مورد نیاز کارخانه ها و تسریع در تامین زیرساخت انرژی پروژه های در دست اقدام به شمار آید.
کارخانه اکسیژن، نیتروژن و آرگون
اکسیژن نیتروژن و آرگون از گازهای ضروری فرآیند فولاد سازی خصوصا تولید فولادهای کیفی می باشند. به طور مثال استفاده از اکسیژن در کوره هم به تنظیم آنالیز شیمیایی (در اثر واکنش اکسیژن با کربن) و هم با افزایش دمای مذاب به کاهش هزینه برق و کاهش زمان ذوب گیری کمک می کند. یکی از استفاده های نیتروژن و آرگون در قسمت کوره پاتیلی، جایی که آلیاژسازی مذاب صورت می گیرد و برای اکسیژن زدایی و همگن کردن دما و ترکیب شیمیایی مذاب می باشد. بهترین و کم هزینه ترین راه برای دست یافتن به اکسیژن خالص استفاده از هوای محیط است که ابتدا هوای محیط را با کمپرسورهای پرقدرت گرفته سپس این هوای فشرده وارد توربین می گردد. این توربین هوا را تا دمای بسیار پایین سرد کرده و وارد قسمت جدا کننده می کند تا پس از تفکیک مایعات هر کدام در مخازن جداگانه ای ذخیره شوند.